Naši partnerji

Kisik sodeluje z vrhunskimi in izkušenimi podjetji na področju razvoja, izdelave in dobave sončnih elektrarn. Naš glavni tehnološki partner in dobavitelj je Nemško bavarsko podjetje BayWa R.E. Nemško podjetje uživa status enega izmed največjih dobaviteljev v Evropi z zavidajočim naborom referenc in izvedenih projektov po celotni Nemčiji, Franciji, Švici in Avstriji. Preko njih dostopamo do široke palete najboljših komponent ter vam tako zagotovimo najboljšo kvaliteto izdelave in obstojnosti, da bo vaša sončna elektrarna obratovala nemoteno dolga leta.

Primarno naše sončne elektrarne izdelujemo s sledečimi komponentami:

  • monokristalni fotonapetostni moduli proizvajalcev LG ali Jinko Solar
  • nosilna konstrukcija NOVOTEGRA nemškega proizvajalca
  • fotonapetostni razsmernik SolarEdge in
  • optimizatorji moči Solar Edge P700

Novotegra

Novotegra nosilni sistemi so grajeni iz obstojnih in na korozijo odpornih materialov aluminij in nerjaveče jeklo. Prav tako upoštevajo zahtevne Eurocode nosilne standarde, ter so tako ekstremno stabilni in zlahka prenašajo obremenitve, tudi v primeru debele snežne odeje in hudih vetrov. Za kakovost nosilne konstrukcije jamči tudi nemški standard TÜV Rheinland.

SolarEdge

SolarEdge je vodilno in eno od najhitreje rastočih podjetji na trgu pridobivanja sončne energije. Trenutno je ocenjeno kot tretji največji proizvajalec razsmernikov, za nemškim SMA-jem in kitajskim Huawei-jem. Izraelsko podjetje dobavlja širok nabor razsmernikov za male in velike solarne elektrarne. Od leta ustanovitve v letu 2006 dalje se SolarEdge od konkurence razlikuje po edinstvenem pristopu h konstrukciji razsmernikov, saj podjetje izdeluje »inteligentne razsmerjevalne sisteme«, ki uporabljajo optimizatorje moči s katerimi se maksimizira proizvodnjo moči na nivoju posameznih modulov.

Čeprav imajo SolarEdge razsmerniki nekoliko višjo inštalacijsko ceno, jo s svojim višjim izkoristkom skozi obratovalno dobo več kot nadoknadijo.

Optimizatorji moči SolarEdge

Tradicionalni razsmerniki pretvarjajo enosmerni tok, katerega proizvedejo sončni moduli, v izmenični tok, katerega nato oddajo v omrežje. Odvisno od števila modulov in drugih faktorjev morajo ti razsmerniki delovati v širokem razponu obratovalnih napetosti, kar pomeni, da pri nobeni napetosti niso najboljši.

SolarEdge razsmerniki se od tradicionalnih razlikujejo v tem, da obratujejo le pri zelo specifični napetosti in zato pri višjih izkoristkih. Za doseganje te napetosti pa potrebujejo razsmerniki še optimizatorje moči, kateri poskrbijo, da vsak posamezen sončni modul nenehno oddaja primerno obratovalno napetost, ne-glede na zunanje faktorje.